udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Egyre népszerűbb Románia a magyar turisták körében

 

Egyre népszerűbb Románia a magyar turisták körében. Tavaly közel 3 millió magyarországi látogatott legalább egy napra a szomszédos országba, elsősorban a magyarok által is lakott vidékekre. A Magyarországot is lefedő bécsi, román turisztikai népszerűsítési iroda vezetője szerint, a magyar turisták egy napos kirándulásra Ausztria és Szlovákia után, Romániát választják.

A Duna Híradóban bemutatott Petró Tibor több mint egy évtizede szeretett bele Székelyföldbe, évente többször is ellátogat. Mint mondja, itt tudja igazán kipihenni a budapesti élet fáradalmait. „A helyiek vendégszeretete, ami nagyon fontos számomra, és hát ez a gyönyörű környezet, azt gondolom, hogy ez tényleg utolérhetetlen bármerre mennénk Európában, hasonló szépet biztos, hogy nem találnánk” – nyilatkozta Petró Tibor.

Tavaly 2 millió 800 ezren érkeztek Magyarországról Romániába, legalább egy napra. Összesen több mint 100 millió eurót, csaknem 30 milliárd forintot költöttek. Többségük Erdélybe és főként Székelyföldre érkezik. „Az étkeink, a természetünk, a szokásaink, azt lássák, hogy itt még emberségesebb az ember, mint arrafelé, feléjük, s ebből kifolyólag jól érzik magukat itt nálunk” – közölte Benedek Botond, vállalkozó.

Székelyudvarhelyen többségében csak egy-egy napot töltöttek el a turisták, a helyiek szerint azért, mert a városnak nincs egységes turisztikai programja. A helyi önkormányzat most egy 200 000 eurós pályázatot nyert a város történelmi központjának népszerűsítésére. „A pályázat keretében két 20 perces film készül, mely a város különböző pontjain elhelyezett LED tévén lesz látható” – közölte Farkas György, projektfelelős.

Románia azonban nem csupán a magyarok számára számít egyre vonzóbb turisztikai célpontnak. Az egy évvel korábbihoz képest több mint 5 százalékkal emelkedett az országba látogató külföldiek száma. 

hirado.hu/Duna Híradó

 


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch