udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


A Szabadidőkalauz a II. Magyar Világtalálkozón

Ötvennégy országot képviselve mintegy huszonötezren vettek részt a II. Magyar Világtalálkozó nyolcnapos rendezvénysorozatán, amelyet Budapesten és hat másik városban (Szeged, Balatonlelle, Fonyód, Nyírbátor, Máriapócs, Örkény) rendeztek július 1-8. között a „határtalan összefogás” szellemében. Célja volt megismertetni és megszerettetni a magyarság értékeit.

A Világtalálkozó főrendezvényére, a „Világfalu”-ra a budapesti SYMA Rendezvényközpontban került sor július 7-8 között, amelyre a Szabadidőkalauz is meghívást kapott mint Székelyföldet népszerűsítő turisztikai lap.

A Syma csarnok mintegy ötezer négyzetméteres területén felépített „Világfaluban” kaptak helyet az Ország-pavilonok (Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Afrika, Ázsia, Dél-Amerika, Európa, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Őrvidék), ahol az érdeklődők megismerkedhettek a határon túli és a külhonban élő magyarság képviselőivel, szervezeteivel, továbbá az őket befogadó országok kultúrájával.

Erdélyt, nevezetesen Székelyföldet többek közt a Szabadidőkalauz is képviselte.
A rendezvényen több száz kiadvánnyal népszerűsítettük a Szabadidőkalauz tagok szolgáltatásait  úgy az Udvarhelyszéki, mint a Háromszéki régiókból.
Vasárnap délután pedig egy előadás keretében a Szabadidőkalauz igazgatója, Bilaus Nagy András mutatta be a turisztikai kiadványunkat, és az ajánlatainkat az érdeklődőknek. A nézőtéren olyan jeles személyiségek is velünk tartottak, mint Horváth Zoltán György, a  Kárpát-medencei Szent László freskók kutatója, Szabó József János író vagy Mandics György, a Székely Magyar rovásírással foglalkozó szakember.

A rendezvénysorozat a kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálta a Szabadidőkalauz számára is, és Székelyföld jó hírének népszerűsítését és kapcsolatainak építését szorgalmazta.

A gyakran zsúfolásig megtelt Világfaluban ismerkedésekre, tartalmas  beszélgetésekre került sor Kárpát-medencei, az észak-amerikai, latin-amerikai, európai, ausztráliai, afrikai, ázsiai résztvevők segítségével.

Megtiszteltetésnek érezzük azt hogy egy ilyen neves rendezvényen a Szabadidőkalauz tagjait is tudtuk népszerűsíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch