udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Újabb lehetőség nyílik a Székelytámadt vár felújítására

Újabb lehetőség nyílik a Székelytámadt vár felújítására. A székelyudvarhelyi városvezetés az elmúlt évek során több ízben is konkrét lépéseket tett a várfal és a bástyák megerősítése, felújítása érdekében. Ezúttal a hivatal a 2014–2020 Regionális Operatív Program „A nemzeti természeti és kulturális örökség megőrzése, védelme, népszerűsítése és fejlesztése" intézkedés keretében szeretne benyújtani egy újabb pályázatot a Székelytámadt vár romjainak megerősítésére, restaurálására, valamint az így kialakított történelmi tér élettel való megtöltésé céljából.

A Haáz Rezső Múzeum közreműködésével készül el az a marketingterv, amely az elkövetkező öt évre biztosítaná, hogy a felújított vár területén minőségi és a teljes közösséget érintő és megmozgató rendezvények, programok, előadások kapjanak helyet.

Ennek érdekében a Polgármesteri Hivatal azzal a kéréssel fordul a városlakókhoz, hogy egy kérdőív kitöltésével, valamint véleményeik, észrevételeik, meglátásaik elküldésével támogassák, és segítsék a vár felújítását. A kérdőív a Haáz Rezső Múzeum honlapján érhető el, a véleményeket és észrevételeket pedig a  szekelytamadtvar@varoshaza.ro e-mail címre várják.

www.prima-radio.ro


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch