udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Tanösvényt és kerékpárutat adtak át a Madarasi Hargitán

A Rekkencs tanösvényt és a Madarasi Hargita – Szökő vízesés – Madarasi Hargita – Gyöngyöskút – Széleskút turista- és bicikliútvonalat adták át november 26-án, szerdán. A két megvalósítást Hargita Megye Tanácsa támogatta a turisztikai pályázati programjában, 7000, illetve 5000 lejjel. 

Az átadáson jelen volt Bart Tihamér, a megyei tanács alelnöke, aki elmondta, hogy az elmúlt években összesen több mint ezer kilométer turistaösvényt újítottak fel a megyei tanács támogatásával, illetve hegyimentő közszolgálata közreműködésével, amivel a hegyi, ezen belül pedig a bakancsos turizmust támogatják, és ezzel is a Hargita-hegység turisztikai potenciáljának maximális kihasználását célozzák. 

Az alelnök szerint egymást ki kell egészíteniük a hargitai sípályáknak és turistaútvonalaknak, és a Madarasi Hargitát is be kell kapcsolni a tursztikai körforgásba. Ezt szolgálja a megyei tanács Kisvillany programja, valamint a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület sírégió-kezdeményezése, amelyhez reményeik szerint a madarasi hargitai sípálya is csatlakozhat belátható időn belül.

Közlemény


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch