udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Összehangolt turisztikai stratégiára van szükség (Hargita megye)

Turisztikai fejlesztések várhatók több Hargita megyei településen is, így Ditróban, Borszéken, Korondon, Parajdon, Csíkrákoson, Szépvízen, Csicsóban, Kozmáson, Kápolnásfaluban, illetve a Madarasi Hargitán az elkövetkezendő időszakban.

Turisztikai programcsomagok összeállítását, teljesítménytúrák és a természet megismerése céljából táborok szervezését, turistautak létrehozását és felújítását, ásványvízforrások és fürdők környékének rendezését tervezik idén Hargita megyei szervezetek a helyi és regionális turizmus fejlődése, fenntartása és népszerűsítése érdekében.

Tevékenységükre támogatást kértek Hargita Megye Tanácsa turisztikai kiírásán, a programra 23 pályázat érkezett, amelyből az elbírálóbizottság 18-at fogadott el.

Bíró Barna Botond, a megyei tanács programokért felelős alelnöke az eredmény kapcsán kifejtette, úgy véli, a három székelyföldi megye közös turisztikai stratégiájának kialakítására van szükség, amely egységes képet nyújthat a térségről.

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a turisztikai egységeknek a kovász szerepét kell betölteniük, ajánlataikat és elképzeléseiket össze kell hangolni, közös irányvonalakat, célokat meghatározni és ezek mentén dolgozni, hiszen Hargita Megye Tanácsa is többféle tevékenységet tud támogatni, hatékonyabban tud dolgozni, ha megmutatkoznak az igények, hol milyen fejlesztésekre van szükség.

www.erdely.ma


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch