udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


A Mária-út lehet Közép -Európa El Caminoja

Az El Camino mintájára zarándokút kiépítését támogatja a Hargita megyei tanács a csíksomlyói búcsúra érkező zarándokok számára. Ezért Hargita Megye Tanácsa összefogásra buzdítja a helyi önkormányzatok. Várják azon önkormányzatok közös szándéknyilatkozatát, amelyek hajlandóak a megyei tanáccsal közösen időt, energiát és anyagiakat áldozni, hogy az eddig feltérképezett Mária útvonalakat teljes egészében kiépítsék, és ezt a nagyszerű projektet közösen továbbfejlesszék.

Jelenleg öt útvonal alakítja ki a hálózatot, amelyeknek jelölése még nem teljes, sem az ország területén, sem Hargita megyében, pedig a zarándokút nem csak vallási, hanem kulturális és gazdasági szempontból is megyénk egyik kiemelkedő célpontja. Lényeges, hogy legalább olyan színvonalú szolgáltatásokat biztosítsunk a zarándokok, turisták számára, amelyekkel más országokban is találkozhatnak, mivel a Mária-út egyre több külföldi turista érdeklődését is felkeltette.

A Mária-utat 2010-ben kezdték el kiépíteni, és az összefogásnak köszönhetően sikerült nemzetközi szintre emelni, viszont ahhoz, hogy Közép-Európa ElCaminója legyen, még nagyobb összefogásra és több munkára van szükség - fejtette ki Molnár Sándor, a Mária-út erdélyi szakaszának felelőse.

A Mária-út (Via Mariae) egy nemzetközi zarándokút, amely összekapcsolja több európai ország Mária-kegyhelyeit, keresztet rajzolva Közép-Európa térképén, közepén a csíksomlyói ferences templommal.

www.prima-radio.ro


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch