udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Lassú, zöld és egészséges turizmust szeretnének Hargita megyében

Turisztikai okoskártyarendszer, kerékpárutak és új turisztikai programcsomagok kialakítása egyaránt várható eredménye az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című európai uniós pályázatnak. Ennek a romániai partnere Hargita Megye Tanácsa, amely igyekszik kiaknázni a projektben rejlő lehetőségeket. 

A fent említettek mellett további várható eredmény a mobiltelefonos alkalmazások (applikációk) kidolgozása, egy környezettudatos oktatás megszervezése olyan új turisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolódóan, amelyek támogatják az egészséges, környezetbarát életmódot, továbbá a lassú turizmusra épülő hálózatok kialakítása szabadidős programok szervezésére. A pályázat a Duna menti országok turisztikai kínálatának vonzóbbá tételét célozza, ehhez társult Hargita Megye Tanácsa. 14 partner indította el Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Németországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából.

A pályázat lebonyolításában nagy lehetőséget lát Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, aki szerint ezáltal tovább erősíthetnek a megye turizmusán. Úgy véli, a már futó projektek mellett az INSiGHTS-nak jelentős szerepe lehet abban, hogy a térség turisztikai szolgáltatásait, illetve szolgáltatóit összekapcsolják, és egy rendszerbe vonják be őket, amelynek tagjai egymást erősítik.

– Évek óta dolgozunk azért, hogy a megye turisztikai egységeit, például a szálláshelyeket összekapcsoljuk, és egy közös bérleti rendszert vezessünk be, mindezt azért, hogy több napra találjanak programot maguknak a turisták. A mobiltelefonos alkalmazások, az okoskártyák bevezetése nagyszerűen szolgálja ezt a célt, ezáltal pedig a lakosságnak nagyobb esély adatik arra, hogy a turizmusból szerezzen jövedelmet – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

www.erdely.ma


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch