udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Időkapszulát helyeztek a Jézus-kápolna új keresztjébe

Új tetőszerkezet, valamit új keresztet kapott a Jézus-kápolna. Ez utóbbiba ma délelőtt a Római Katolikus Főesperesi Hivatal és a Haáz Rezső Múzeum közösen egy időkapszulát is elhelyezett. Az időkapszulába a beérkezett javaslatok alapján a mai Hargita Népe napilap négy oldala, a Székelyföldi Legendárium Budvár legendája, egy székely zászló valamint egy érme kapott helyet. Mindezek mellé egy levelet is csatoltak az ötletgazdák, melyben bemutatják milyen volt Székelyudvarhely 2016-ban, így üzenve a jövő generációjának.

Ft. Mátyás Károly római katolikus főesperes-plébános a felhelyezés előtt megáldotta az keresztet valamint a tetőszerkezetet, majd elmondta, a kápolna Székelyudvarhely egyik gyöngyszeme, és örül, hogy egyre inkább sikerül bekapcsolni a város körforgásába, hiszen a turisták érdeklődése mellett, esküvők, keresztelők helyszíneként is szolgál.

Miklós Zoltán a Haáz Rezső Múzeum igazgatója felelevenítette a 2011-es régészeti ásatások eredményeit, mikor fény derült a kápolna addig vitatott múltjára, és kiemelte a Jézus- Kápolna működtetése a múzeumnak egyfajta feladat és megtiszteltetés is egyben. Azt is elmondta, ebben az évben Pécsi-Kolumbán Imola vezeti körbe az érdeklődőket a kápolnában.

A Jézus- kápolna tetőszerkezetének újrazsindelyezése közel 10 ezer eurós nagyságrendű projekt volt, melyet Hargita Megye Tanácsa és több helyi vállalkozó is támogatott.

www.prima-radio.ro


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch