udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Fejlődik Homoródszentmárton

December végén felavatták a Homoródszentmárton községben található abásfalvi hidat, valamint átadták a gyepesi utat. Mindkét fejlesztés a megyei tanács közreműködésével jött létre, azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a helyiek életét, és vonzóvá tegyék a kisebb településeket is a fiatalok számára. Az Abásfalvát összekötő híd összesen 160 ezer lejbe került, amelyből a helyi önkormányzat 115 ezer lejt, Hargita Megye Tanácsa pedig 45 ezer lejt biztosított.

Az avatóünnepségen a helyiek kifejezték hálájukat a megyei tanács elnökének, Borboly Csabának, elmondták, támogatása nélkül a munkálatokat nem tudták volna befejezni az idén. Bár az ígéretek szerint is karácsonyra kellett elkészüljön a híd, senki nem remélte a befejezést. A Szentmárton Gyepes között húzódó 4,5 km hosszú útszakasz felújítása a 322D uniós programból valósult meg, és 3,2 millió lejbe került, ezt az összeget az Európai Unió árvízkárokra kiírt pályázata révén sikerült előteremteni.

Borboly Csaba a hivatalos átadáson, beszédében arra buzdította a jelenlévőket, hogy álmodjanak, mert tervekre szükség van. Hozzátette: ő nem adja fel azt az álmot, hogy közösen folytassák az út elkészítését Homoródremetén keresztül egészen Székelyudvarhelyig. Az átadás után a megyei tanács elnökének kérésére kifejtették a helyiek, hogy milyen megvalósításokhoz szorulnak még segítségre. Ezek között szerepelt egy új kút bekötése, valamint a kultúrotthon felújítása. 

www.starradio.ro


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch