udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


A magyar turistákra számítanak leginkább a székelyföldiek

A magyarországi vendégkörre alapozva a székely megyék jelentős beruházásokat terveznek, a falusi turizmus mellett a gyógy-, természeti és a vallási turizmust is fejlesztenék.

A székelyföldi vendéglátók többsége az idén is a magyarországi turistákra számít leginkább. „Remélem, hogy ugyanaz a nagy számú turista fog jönni az idén is, mint tavaly” – mondta Péter Ferenc, Szováta polgármestere.

A Hargita megyei önkormányzat hagyományos népi gyógyfürdők, borvízforrások felújítására, tanösvények kialakítására és hegyi turista utak kijelölésére saját költségvetéséből mintegy ötvenezer eurót különített el erre az évre, és további másfél millió euró értékű európai uniós támogatást nyert turisztikai fejlesztésre.

A három székelyföldi megye, Maros, Hargita és Kovászna közös turisztikai programokat tervez. Ez nemcsak olyan kiadványokat jelent, amelyekben együtt jelennek meg a vendégfogadók, hanem közös kulturális programokat szerveznek, így pünkösd előtt a Székelyföldi Napok rendezvénysorozatot, és ebbe a körbe sorolható a csíksomlyói Ezer Székely Leány Napja vagy a Mária-út nevű zarándok-és turista út közös építése.

hirado.hu/Kossuth Rádió, Krónika


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch