udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Idegenforgalmi információs pont nyílt Deság-patakán

Idegenforgalmi információs pont nyílt a Zetelaka községhez tartozó Deság-patakán. Az EKE-ECO biciklis túraút információs házának avatóünnepélyét november 16-án, szombaton tartotta meg Deság-patakán az Erdélyi Kárpát-Egyesület székelyudvarhelyi szervezete.

Ez a kis információs faház szerves része annak a kerékpárútnak, amelyen Ivóból Zetelakára lehet biciklivel és gyalogszerrel is eljutni. Ez az útvonal egy 25 kilométeres szakasza a Hargitát egyre sűrűbben behálózó, kerékpárral is járható útvonalaknak.

A bicikliút Zetelaka központjából indul, majd Deság pataka- Mentéd templombükkje – Bögöziek erdeje- Ivó útvonalon vezet végig. Az információs pontot ugyanakkor szélesebb funkcióval is ellátják, hiszen itt vezet el ez egyesület által 2006 és 2008 között kiépített Zete vára tanösvény is, amely a környéken nyaraló turisták kedvelt útvonalává vált az elmúlt években.

A kis faház ünnepek, rendezvények alatt tart nyitva, de egy kulcs a helyi önkormányzat egy képviselő-testületi tagjánál lesz, aki bármikor segít a turistáknak vagy a kerékpárosoknak eligazodni, ha felhívják az információs pont tábláján megadott telefonszámot.

A hegyi kerékpárút és az információs pont közel 14 ezer lejből valósult meg.

www.prima-radio.ro


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch