udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Szováta és Máréfalva is csatlakozott a Sóvidék–Hegyalja Kistérségi Társuláshoz

1,8 millió euró pályázati keretösszeg áll a Sóvidék–Hegyalja Helyi Akciócsoport Egyesület rendelkezésére, miután nyert a térségfejlesztési stratégiáról szóló pályázata. Az egyesületnél civilszervezetek, vállalkozók, helyi önkormányzatok pályázhatnak a Sóvidék–Hegyalja-térség fejlesztésére.

Az egyesület tagjai Székelyföld-léptékben gondolkodnak, és ez irányban sikerült egy fontos lépést tenni azáltal, hogy Máréfalva mellett Szováta is csatlakozott a Sóvidék–Hegyaljához.

Az egyesület nyertes vidékfejlesztési stratégiáját helyi igények alapján állították össze, amely olyan innovatív pályázati lehetőségeket foglal magában, amelyek eltérnek az országos pályázati kiírásoktól. A helyi akciócsoport tagja Parajd, Korond, Farkaslaka, Fenyéd, Oroszhegy, Zetelaka, Székelyvarság, továbbá a frissen csatlakozott Máréfalva és Szováta.

A társulás egyik kiemelt célja a térség turisztikai fejlesztése, a turisztikai szolgáltatások kínálatának bővítése, színvonalának növelése, ami összehangolt munkát igényel.

Tevékenységeik között szerepel együttműködési pályázatok lebonyolítása, workshop, kézműves tábor, turisztikai képzés, kiállítások és vásárok szervezése, valamint közös kiadványok szerkesztése.

www.prima-radio.ro


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch