udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Repülőjegy foglalás: mire érdemes odafigyelni?

Ugyan tény, hogy minél inkább közeledünk az indulás időpontjához, annál magasabb áron juthatunk hozzá a repjegyhez, de ha a nyári szabadság tervezéséről van szó, akkor gyakran ez sem akadály. Munkahelyi vagy magánéleti elfoglaltságból adódóan sokan vannak, akik tényleg csak az utolsó percben tudnak a szállásfoglalással és a repjegy vásárlással foglalkozni, s ilyenkor kifejezetten jól jön az internetes segítség.

Nyaralás utószezonban? Foglaljon most!

 A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csak a last minute utak iránt érdeklődnek sokan, hanem kifejezetten az utószezonban történő pihenés irányába is. Míg a főszezonnak számító júliusi, augusztusi hónapokban itthon és külföldön is tele vannak a turisztikailag frekventált területek, addig utószezonban a csendes kikapcsolódás és városnézés perceit élvezhetjük helyszíntől függetlenül.

Szeptemberben sokan az iskolakezdés miatt sem szívesen kelnek már útra, de ha tehetjük, mindenképpen megéri kipróbálni az utószezon előnyeit. A repülőjegy foglalás céljából érdemes már most tájékozódni az árak iránt, és amint biztosak vagyunk az időpontban, úgy ajánlott mihamarabb foglalni.
 

Fapadossal olcsóbb?

A hagyományos és a fapados légitársaságok kínálatával találkozhatunk a témával foglalkozó foglalási oldalakon. Szűrhetjük a járatokat indulás ideje és természetesen helyszín, repülőtér szerint, így csak a releváns ajánlatokkal találkozhatunk a felületen. Amennyiben közeli országot választunk, akkor megéri elgondolkodni a fapados járatok kedvező árain. Az említett STA Travel weboldala például lehetőséget ad arra, hogy egyszerre böngésszünk fapados és hagyományos légitársaságok ajánlatai között.

Jó tanács, hogy a fapados ajánlatokkal legyünk mindig kicsit kritikusak, és csak akkor válasszuk az általuk kínált kedvezőbb árakat, ha rövid utazásról van szó. A tapasztalatok szerint nem feltétlen olcsóbbak ezek a légitársaságok, így megéri a hagyományos járatok között is körülnézni.

Ha időben foglalunk, akkor jó esélyünk van rá, hogy akár a turista osztálynál magasabb színvonalon is korrekt áron foghassunk ki helyeket. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fapados járatok gyakran félreeső reptereket használnak, ami a csatlakozás, a szállás elérése és így a költségek tekintetében sem túl kifizetődő.

 
Repülőjegy foglalás: fókuszban a kényelem

A kényelemre tehát nem csak a járat kiválasztásakor érdemes figyelni, hanem az olyan területek tekintetében is, mint a csatlakozás, a reptéri szolgáltatások. Ha egzotikus utak, távoli úti célok mellett döntünk, melyek esetében akár hosszú órákat kell várni az átszállásra, akkor bizony egy tusolás a repülőtéren, vagy a ruhák vasalásra leadása csodákat tehet közérzetünket illetően.

Mindez azért sem elhanyagolható, mert egy 10-12 órás repülőút esetén, mely az átszállásra várakozva akár 15-16 órára is kinyúlhat, korántsem mindegy, milyen állapotban szállunk le a célállomáson, s mennyire tudjuk megélni a szabadság minden percét. Repülőjegy foglalás esetén tehát törekedjünk arra, hogy ár-érték

Forrás: www.erdely.ma


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch