udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Kulturkártya Udvarhelyen

Növelnék a diákok kulturális aktivitását, egy újszerű kezdeményezés indul útjára Székelyudvarhelyen. Lukács László, vállalkozó fejéből pattant ki az ötlet, amelynek a lényege a következő: a diákok megvásárolják a 1o lejbe kerülő kártyát, s amikor a könyvtárban könyveket kölcsönöznek, a rajta levő QR kódot leolvastatva gyűjthetik a pontokat. A múzeumba pedig díjmentesen mehetnek be ezzel a dokumentummal két éven át. Itt ugyanúgy a becsippentés után jutalompontok kerülnek rá.

Egyetlen ilyen művelet öt ponttal gyarapítja a kártyán lévő egységeket, ezeket pedig két belvárosi könykereskedésben lehet felhasználni. Minden 5 egység 15 százalék kedvezményt jelent a vásárláskor.

Szőcs Endre könytárigazgató azt mondta: valószínőleg a kártyák miatt biztosan nem lesz több látogatójuk, de hisz abban, hogy ez egy követendő kezdeményezés. Pozitív kezdeményezésről van szó – mondja Miklós Zoltán múzeumigazgató, szerinte ez a projekt a vállalkozó és a kultúra nagyszerű találkozása.

Az újdonságba a múzeumnak is mégérte bekapcsolódni, ugyanis minden megvásárolt kártya után két lej jut a kulturális intézményhez. Várhatóan az első ilyen dokumentumot még ebben a hónapban megkapják az igénylők. Lukács László, ötletgazda úgy véli a kártya ára nem túl magas, s ha azt vesszük figyelembe, hogy ezáltal a fiatal ingyen mehet a múzeumba, hamar megtérül a befektetés. 

www.starradio.ro


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch