udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Székelyudvarhelyi Darabont Tallér

A Darabont Tallér a székelyudvarhelyi Tourinfo iroda munkájának eredményeként valósult meg. A program kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít a Székelyudvarhelyre látogató turisták számára. A Tallér tulajdonosai Székelyudvarhelyen kedvezményesen vehetnek igénybe bizonyos - főként turisztikai - szolgáltatásokat. Olyan cégek szolgáltatásairól van szó, amelyek bekapcsolódtak a Tallér-programba: szálláshelyek, éttermek, vendéglők, bárok, cukrászdák, wellness központok mellett a múzeumok, színház, népművészeti- és ajándéktárgyakat árusító üzletek, élelmiszer, cipő- és ruhaüzletek is részesei a programnak.

A Darabont Tallérral történő vásárlás a vendégnek kijáró figyelmet, a kivételezettség érzését, a megbecsült vendég kiemelt helyzetét erősíti azzal a sajátos élménnyel, hogy az ár egy részét a 17. századi tallérral egyenlíti ki - mintha időutazáson venne részt.

A korábban elindított másik programmal, a Székely Támadt vár vörös darabontjainak díszőrségváltásával összekapcsolódva, a Darabont Tallér erősíti ezt az élményt. És nem utolsó sorban egy maradandó ajándékot-emléket is visznek magukkal haza Székelyudvarhelyről a vendégek, a Darabont Tallér ugyanis kulcstartóként is használható.

A tallér egy négyszögű érme – csegelye. (A csegelye négy-, hat-, vagy nyolcszögletű ezüst- vagy aranyérem. Rendeltetése szerint vagy emlék- és szükségpénz, vagy pedig ajándékozásra szánt érme. Több erdélyi fejedelem is veretett csegelyét.)

A Darabont Tallér méretei: 44 mm oldalhosszúságú, kétoldalas négyzet, a vastagsága 2,5 mm. Ezüstözött és cink-alumínium ötvözetből, úgynevezett Zamak-öntvényből készül.

A Darabont Tallér egyik oldala Bethlen Gábor csegelyéjének korhű előlap-másolata, míg a másik oldalon Székelyudvarhely címerét írja körül a felírat: Székelyudvarhelyi Darabont Tallér, valamint www.tourinfo.ro. Minden Tallér egyéni számozást kap.

A Darabont Tallér felmutatásával a turista vásárláskor 5% kedvezményben részesül a tallér programba bekapcsolódott vendéglátó és szolgáltató egységekben.

Megvásárolható a székelyudvarhelyi Tourinfo irodában.
Ára: 35 Ron/ db.

Székelyudvarhely területén lehet használni, a programba bekapcsolódott vendéglátó és szolgáltató egységekben.

Darabont Tallér elfogadóhelyek>>

www.tourinfo.ro


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch