udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Bicikliút-hálózat köti össze a Sóvidék látványosságait

A sóvidéki kerékpárutak hálózatát bővítette mintegy hetven kilométerrel a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület és a Korondi Turisztikai Egyesület. A tevékenységet Korond és Parajd községek tanácsa, Korond-Parajd Természetvédelmi Gondnoksága és a Felsősófalvi Kodáros Egyesület mellett Hargita Megye Tanácsa 14 500 lejjel támogatta. 

A kerékpárút a környék látványosságait köti össze, a feltérképezett útvonalakat egységes jelzésekkel látták el, feltárták a Kodáros barlangot, ahol térképet készítettek, jelzéseket tettek ki, pihenőhelyet, lépcsőt és forráshelyett alakítottak ki.

A kerékpárutak kiépített hálózatának ünnepélyes átadására november 20-án került sor. Az eseményen jelen voltak a kivitelező turisztikai egyesületek vezetői, Szász Tibor András felsősófalvi református lelkész, Nyágrus László és Geréb Péter, Parajd, illetve Farkaslaka alpolgármestere, valamint Parajd és Korond iskoláinak vezetői.

A szervezők részéről Moldován László, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, természetbarát turisták számára építették fel ezt a szolgáltatást. A bicikliút honismereti szempontból is lényeges: elfelejtett, legendás helyeket köt össze.

Ambrus Sándor térségi megyei tanácsos üdvözlő szavaiban örömét fejezte ki, hogy összhang van a sóvidéki turisztikai szereplők közt, közösen terveznek, hasonlóan gondolkoznak, és együttműködnek. Ennek az összefogásnak pedig szép példája az ezen alkalommal átadott létesítmény.

Közlemény


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch