udv-hsz hsz-csik
2021-04-14
Szerda
Tibor napja

Min: 5
Max: 7
Min: -2
Max: 0


Székelyudvarhelyen is van Demokrácia Központ

A székelyudvarhelyi demokrácia központ a Vár utca 4. szám alatti irodában, a Corvina könyvesház szomszédságában fogadja a magyar állampolgárságot igénylő ügyfeleket.

A demokráciaközpontnak négy alkalmazottja van. Az ügyintézés ingyenes, az ügyfeleket hétfőtől csütörtökig reggel 9-től 12 óráig, valamint délután 13 és 16 óra között fogadják. A későbbiekben, amint a feltételek adottak lesznek, valószínű, bevezetik az előzetes bejelentkezéses rendszert - ezzel nem csak gördülékenyebbé válik az ügyintézés, de az irodát felkeresőket is megkímélik a sorállástól.

Az ügyintézés egyszerű: egyéni igény szerint a központ alkalmazottai átnézik az iratokat, segítenek kitölteni az űrlapokat, és összeállítják azt az előírásoknak megfelelő, lepecsételt dossziét, amit személyesen kell majd a csíkszeredai konzulátusra elvinni.

A Székelyudvarhelyi Demokrácia Központ egyike azoknak az Erdély-szerte működő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által létrehozott demokrácia központoknak, melyeknek feladata, hogy a magyar állampolgárságot igénylőknek konkrét, gyakorlati segítséget nyújtsanak, azaz az egyszerűsített honosítási eljáráshoz szükséges iratcsomó összeállításában segítsenek.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch