udv-hsz hsz-csik
2017-04-24
Hétfő
György napja

Min: 16
Max: 20
Min: 0
Max: 3
 

AKTUÁLIS:    

Ilyenek a Székelyek - fotópályázat

A Szabadidőkalauz 2017-ben meghirdetett fotópályázata a végéhez érkezett. Az Ilyenek a Székelyek címmel meghirdetett pályázatunk célja volt bemutatni azt, hogy hogyan és milyennek látják a székelyföldi embert a fényképészek, milyen pozitív és negatív tulajdonságokkal lehet ábrázolni őket egy-egy képen, mitől lesz a székely igazán székely egy fényképen.
Tovább


HÍREK:   

Készül a nyári Szabadidőkalauz
Ha szeretné szolgáltatását nyáron is népszerűsíteni, segítünk Önnek!

A Szabadidőkalauz csapata idén nyáron is megjelenteti új, szezonális kiadványát, amely szokás szerint most is kivételes lehetőséget nyújt mindazok számára, akik szolgáltatásaikat akarják népszerűsíteni Udvarhelyszéken és Erdély-szerte. Ezúttal is szeretnénk minél teljesebben bemutatni a környéket. Ebben Ön is a segítségünkre lehet.
Tovább                                                                                                                

INTERJÚ: 

Uz Bence földjén

Ki ne emlékezne Nyírő József híres regénybeli hősére, Uz Bencére, aki a könyv történetein keresztül megtestesíti és képviseli mindazt, amit az ember a székely talpraesettségről, a furfangról és a mentalitásról gondol. Ez a csavaros eszű székely a havasokban lakott, a Hargitán. Talán éppen ezért vette fel az egyik legrégebbi hargitafürdői vendégház az ő nevét.
A turisták körében nagy népszerűségnek örvendő Uz Bence menedékház vezető-tulajdonosával, Kovács Edittel beszélgetett munkatársunk Melkuhn Andrea Gizella.
Tovább

 

ESEMÉNYNAPTÁR:  

Jégkorszak Udvarhelyen

Jégkorszak címmel nyílt időszakos kiállítás a Haáz Rezső Múzeumban.
A Magyar Természettudományi Múzeumban 2008-ban, közel 900 m 2 -en, 8 hónapig állt és nagy sikerrel működött a Jégkorszak című időszaki kiállítás. A kiállításnak külön aktualitást adott, hogy lépten nyomom felmerül és napjainkban is napirenden van a klímaváltozás problematikája, és annak meghatározása, hogy milyen szerepe lehet ebben az embernek. Konferenciák, nemzetközi tanácskozások vitatják, vagy hirdetik a klímaváltozás okait, következményeit, az emberiség szerepét a folyamatban. A kiállítás a globális klímaváltozás körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket próbálja tisztázni. Választ keres azokra a napjainkban felvetődő kérdésekre, hogy vajon a közelmúltunk és főként a jövőnk alakításában mekkora és milyen szerepet játszik az ember.
Tovább

 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch