A Népművészet Székelyföldön pályázati felhívás azzal a célkitűzéssel indult, hogy olyan fotók kerüljenek bemutatatásra, melyek a székely népművészet gazdag motívumvilágát ábrázolják, gondolunk itt népi díszítőművészetre, a népi iparművészetre, a népzenére, néptáncra és népviseletre is.

A fényképek bemutatásával hangsúlyozni szeretnénk a hagyományos népművészet fontosságát, annak felbecsülhetetlen értékét. Fontosnak tartjuk, hogy ne feledkezzünk meg a hagyományainkról, értékeljük a népi művészetet, melyet őseinktől kaptunk örökségül.

Örömmel vettük tudomásul, hogy a pályázati felhívásra ezúttal is szép számban voltak érdeklődők, akiknek köszönjük a befektetett munkát valamint a belénk vetett bizalmat.
Pályázóink munkái által kisebb betekintést nyerhetünk a székely népművészet máig fennmaradó emlékeibe valamint azok életébe, akik még napjainkban is a népművészet művelői.

A beérkezett munkákat zsűri értékelte, mely értékeléseket összegezve a következő képek kerültek díjazásra:

Elsőként Szabó Attila: Csipkeverő című képe végzett.
Nyereménye: - könyvutalvány a székelyudvarhelyi Bagolyvár könyvesbolt jovoltabol 200 lej értékben
- éttermi fogyasztás 280 lej értékben a székelyudvarhelyi Plébanos étterem jóvoltából.

Második helyen szerepel Kucsera Jenő: A művész keze című fotója.
Nyereménye:- 1 db 4 személyes Időutazás programon való részvétel (értéke 220 lej) a korondi Slow Tour Trasylvania jóvoltából.

Harmadikként Szabó Attila: Formálás című alkotása nyerte el a zsűri tetszését.
Nyereménye: - 1 db 5 személyes Korondi Séta programon való részvétel (értéke 200 lej) a korondi Slow Tour Trasylvania jóvoltából

Szerkesztőségünk különdíját Székely Szabolcs viheti el, mely nem más mint 1 db 3 személyes Élményműhely foglalkozás Korondon.

A bemutatott képek által korántsem sikerült a székely népművészet motivumvilágának széles tárházát bemutatni, így továbbra is szívesen fogadunk bármilyen anyagot, információt, érdekességet, és a szerzők nevének feltüntetésével közzé is teszünk a folyamatosan bővülő honlapunkon.

A zsűri tagjai:

  • Bilau Nagy András Tibor - igazgató
  • Demeter Enikő - főszerkesztő
  • Péter Izabella - főszerkesztő-helyettes
  • Nagy Flórián - hivatásos fotós
  • Elekes Gyula - a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház igazgatója

Támogatóink:

  • Bagolyvár Könyvesbolt
  • Slow Tour Trasylvania
  • Plébános étterem